Om Konstnären

Susanne Åkeson Rosencrantz. 

Född 1975.

Talangen och lusten att skapa med starka färger har alltid funnits där inom mig, men det var först mitt i livet och mitt i min femte graviditet som jag bestämde mig för att verkligen satsa på konsten och få utlopp för mina känslor. Plötsligt föll alla pusselbitar på plats.

Mitt måleri gjorde inte bara mig glad och lugn inombords. Jag märkte snabbt att många andra människor verkligen uppskattade mitt sätt att måla och det fick min lust och vilja att måla mer.
Sommaren 2017 arrangerades min första utställning på Gunnebo Slott i Göteborg. Efter det fick jag möjligheten att ställa ut i Paris på Carrousel Du Louvre. Och sedan har det fortsatt, bland annat med en utställning vid Hägernäs Strands Galleri i Stockholm.
Min drivkraft är stark precis som färgerna är starka i mina konstverk. Jag är involverad i olika samarbeten gällande min konst där jag sätter välgörande ändamål i fokus. Det känns viktigt för mig.

Jag bor och lever i ett hus tillsammans med en underbar familj i Kumla söder om Örebro. Och det bästa jag vet är att under sen kvällstid ställa mig framför en ny duk och fatta penseln. Det blir vad det blir i stunden.
Avkoppling och känslan av frihet är min främsta anledning till mitt skapande. Jag drivs av enkla breda penseldrag lika mycket som minimalistiska detaljer. Någon speciell tanke innan mitt skapande finns sällan. Utan efteråt kan jag backa tillbaka och se delar av det som finns och som ibland händer i min verklighet.

 

Att måla är att uppleva och bearbeta känslor. Glad, ledsen och ibland kanske även likgiltig.

Jag återkommer ofta och gärna till kärlekens styrka. Att sudda ut hat genom att skänka ännu mer kärlek. Det är alldeles för mycket missunnsamhet, avundsjuka, hämnd och hat runtom i vår värld idag. Jag tror att människor påverkas positivt av färger. Det här är mitt sätt att bidra. Mitt sätt att försöka få människor att tänka och uppleva en bättre värld. En varmare och mer kärleksfull plats. Kärleken är ett återkommande tema.

"Det är jag som sätter gränserna och bestämmer över mitt eget skapande. 

I min konst känner jag alltid FRIHET"
 

// Susanne Åkeson Rosencrantz

Kontakt: [email protected]